Bygging av Hundsund i gang

Scandinavian Property Development (SPDE) igangsetter byggingen av Hundsund fredag.

Dette er det andre byggeprosjektet på selve Fornebu-landet, etter Fornebu Hageby I, og kommer i tillegg til byggingen i Rolfsbukta, hvor første byggetrinn allerede er ferdigstilt.

I denne omgang er det inngått en avtale om bygging av 40 boenheter i Hundsund. De første skal etter planen stå klar fjerde kvartal neste år. Hundsund er en del av den store Fornebu-utbyggingen som totalt omfatter nærmere 5.000 boliger.

- Hundsund er et unikt prosjekt, med spektakulær sjøutsikt. Dette er nok en viktig milepæl i omformingen av Fornebu til et moderne boområde, sier adm.dir. Stein Haugbro i SPDE.

Hundsund AS, et heleid datterselskap av SPDE, har inngått avtale med Vedal når det gjelder boligbyggingen i Hundsund. Scandinavian Developement og Constructive Development er innleid for å forestå utvikling og prosjektstyring. Niels Torp og Arcasa er arkitektene for prosjektet.

- Vi har allerede solgt rundt 80 prosent av boligenhetene i dette byggetrinnet i Hundsund. Dette understreker kvaliteten på prosjektet og attraktiviteten til Fornebu som boområde, sier Haugbro.

Hundsund første byggetrinn består av 40 boenheter og ca 40 000 kvm (BRA) bruksareal. Prosjektets totale bruttoareal (BTA) er på om lag 490 000 kvm og om lag 490 boenheter. Byggekontrakten er en målprisavtale.
Hundsund vil bestå av rekkehus, blokkhus og byvillaer i 2-3 etasjer.

- Vi gjentar at vi deler OBOS` syn på markedet. Mange nye byggeprosjekter blir nå stanset. Det vil gi knapphet på boliger om noen år. De grunnleggende makroforholdene i Norge er jo ekstremt positive, samtidig stiger folketallet raskt, og aller mest her i Oslo-området. Det er derfor vi starter byggingen selv om boligkjøperne generelt er litt avventende akkurat nå, sier Haugbro.

Entreprenør i Hundsund er Vedal Entreprenør.