Oslo valgte Reinertsen til miljøsatsing

Oslo kommune satser stort på miljøtiltak og skal bygge ut avfallshåndterings-anleggene i Oslo. Med på laget har de Reinertsen AS.

Reinertsen kan dermed ha sikret seg en av sine største avtaler noensinne.

Reinertsen skal jobbe med forprosjektering og forberedende arbeider, og avtalen gir Reinertsen oppdrag til 400 millioner kroner med mulighet for ytterligere opsjoner.

- Dette er et spennende miljøprosjekt som gir mening. Det skaper entusiasme internt og vi gleder oss til å bidra til et av Oslos viktigste klima- og miljøtiltak, forteller administrerende direktør i Reinertsen AS, Erik Reinertsen.

Gigantavtale i sikte
Partene har inngått såkalt samspillavtale som innebærer tidlig involvering av Reinertsen i planleggingen, klargjøring for bygging, og potensielt store byggearbeider. Omfanget ser ut til å ligge på 400 millioner kroner, og entreprenøren har opsjon på å forhandle frem en avtale som kan gi ytterligere oppdrag til Reinertsen.

- Avtalen representerer en betydelig mulighet for Reinertsen, men vi må selvfølgelig fortsette å være konkurransedyktige på alle delprosjekter som kommer fremover. Vi har imidlertid stor tro på at vi skal jobbe tett og mye med Energigjenvinningsetaten de neste par årene, understreker Reinertsen.

Energigjenvinningsetaten i Oslo kommune er klar for rask oppstart, og er så langt svært tilfredse med den inngåtte avtalen.

- For oss var det avgjørende å finne en entreprenør som kunne konkurrere på pris, men samtidig være ledende på kompetanse. Reinertsen har også rigget selskapet til å være klar for stadig større oppdrag og vi er overbevist om at vi har funnet rett partner for denne jobben, uttaler direktør i Energigjenvinningsetaten, Helge Heier.

Umiddelbar oppstart
Allerede denne sommeren starter Reinertsen med ingeniør- og rådgivingsarbeid, og byggearbeidene settes i gang fredag 20. juni. Energigjenvinningsetaten skal bygge ut de eksisterende anleggene på Klemetsrud og Brobekk. Anlegget på Klemetsrud skal utvides med en ny forbrenningsovn og et sorteringsanlegg som optisk sorterer ut matavfall og plastemballasje. Videre skal det bygges et anlegg for produksjon av biogass og biogjødsel. På Brobekk skal det bygges et sorteringsanlegg.

- Dette er et viktig prosjekt for oss fordi det passer godt med vår kompetanse, som omfatter både engineering og utførelse av selve byggeprosjekter, sier Reinertsen.