Tror meglere tar for høye nettgebyrer

I dag kan ikke private annonsere boligen sin på de store nettportalene uten megler eller advokat. Nå skal Konkurransetilsynet vurdere om praksisen skal bli ulovlig.

Konkurransetilsynet har i det siste mottatt flere klager fra privatpersoner som ikke får lov til å annonsere bolig på nettsider som Finn.no uten å gå gjennom advokat eller megler.

I et brev til tilsynet ber nå fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys dem om å vurdere om det er behov for en ny forskrift som kan bidra til sterkere konkurranse.

- Hvis nettportalene i praksis stenger dørene for folk som er interessert i å selge eiendommene sine selv, må vi vurdere hva som kan gjøres med det. Dette kan svekke konkurransen, og gjør det mulig for advokater og eiendomsmeklere å ta høyere priser enn nødvendig, sier Grande Røys i en pressemelding.
Operasjonsdirektør Frode Nordseth i Finn.no sier han ikke har grunnlag for å si noe om hvorvidt meglere og advokater sniker til seg for høye gebyrer fra boligselgere.

- Grunnen til at vi begynte med denne ordningen i 2000, er at vi mener det er tryggere å kjøpe bolig av en megler. Dessuten er det selvsagt en businessmessig fordel for oss, da meglerselskaper kjøper mange annonser på Finn.no, sier Nordseth til NTB.

Han understreker at selskapet vil bistå Konkurransetilsynet i vurderingen, og innrette seg etter en eventuell ny konkurranseforskrift.