Nok en unødvendig renteøkning

Mot alle eksperters råd øker Norges Bank igjen renten. Det øker forskjellene i landet vårt ytterligere. At ikke statsminister og finansminister nå skjønner at de nå er i ferd med å begrave sitt eget styresett, er utrolig. Vi slutter oss helt og fullt til LO og NHO som advarer sterkt mot den rentepolitikken som nå følges. Den rødgrønne regjeringen må være helt i uttakt med sine egne velgere. Er de virkelig blitt så handlingslammet, eller er dette nok et bevis på at det er byråkratene som styrer.

- Norsk økonomi kjøles sakte, men sikkert ned. Derfor var det helt unødvendig å sette opp renta enda en gang - den 16. gangen siden rentebunnen for tre år siden - mener LO-økonom Eystein Gjelsvik. Vi er så enig så enig. Vi er også enig med Høyre som sier at den rentepolitikken som nå følges, er Regjeringens ansvar.

Stadig flere sliter nå alvorlig med rentetrykket. Vi er forundret over Jens Stoltenberg som vi holder som en klok og oppvakt mann. Men det blir stadig klarere at han ikke er den ledertypen landet vårt nå trenger. At han kan sette en statsråd som til de grader har spilt fallit som Sylvia Brustad - og som ville ha avløsning - til nye store oppgaver i regjeringen tyder ikke på noe sterkt lederskap.

Det kan være at forventningene har vært for store til denne regjeringen. Men sannelig har de skyld for dette selv. Det er vel ingen som har gått inn i regjeringskontorene noen ganger med så mange høylytte fraser og lovnader som den rødgrønne regjeringen. Vi tror det blir en tøff høst for dem.