Konkurrerer med BIM

Det norske laget The BIM vikings er med i konkurransen "Build London Live" som går ut på å konstruere en bydel i London på 48 timer.

Build London Live en internasjonal konkurranse der avansert kompetanse i bygge-IKT gjør felles sak med arkitekter, prosjekterende, tekniske entreprenører og byggherrer. Kampen utføres 100 prosent digitalt - både i kommunikasjon av resultater til hovedsetet i London og selve planleggings- og prosjekteringsarbeid.

- Det er første gangen et norsk lag er med i konkurransen. Konkurransen er en lekegrind med BIM-teknologi. Statsbygg og Forsvarsbygg har allerede tatt i bruk denne nye teknologien. Universitetet i Stavanger og Agder universitetssykehus har blitt bygget ved hjelp av BIM, sier Lennart Hovland i Building Smart.

Formålet med BIM er en feilfri og mer effektiv byggeprosess.

The BIM Vikings består av Data Design System, Nosyko, Arktis, Powel, Holte Byggsafe, EPM Technology, Focus Software, Norsk Technology, Octaga, Sintef, Norconsult informasjonssystemer, Heggelund & Koxvold, Statsbygg, EDR Engineering Data Resources, AS og Forsvarsbygg.

Det stiller to lag fra Sør-Korea, tre fra USA, ett fra Japan, to fra Storbritannia, ett fra Chile, ett fra Finland og ett blandet lag med deltakere fra Finland, Nederland, Norge og Storbritannia. Til sammen deltar mer enn 100 personer.

Konkurransen avsluttes torsdag 26. juni kl. 1300.

BIM står for BygningsInformasjonsModell. Det sentrale i BIM er hva slags informasjon det er snakk om, f. eks at det er en branndør i brannklasse EI-60.