Fagfolk fra hele Europa tester Bosch

30 fagfolk og journalister fra hele Europa var samlet på Nødebo Skogskole utenfor København i mai for å teste kreftene til Bosch' nye kombinasjonssag GTM 12 S Professional.

Etter en grundig introduksjon fikk journalistene selv teste sagens presisjon, styrke og funksjonalitet.

Bosch hadde lykkes med å samle et imponerende antall journalister og fagfolk fra hele Europa da kombinasjonssagen GTM 12 S skulle testes på Nødebo Skogskole. Arrangementet er en del av Bosch' målsetning om at brukerne selv skal få mulighet til å teste verktøyets evner og bruksmuligheter.

Resultatet var at verktøyentusiaster fra Tyskland, Østerrike, Frankrike, Spania, Portugal, Holland, Belgia, Sverige, Norge, Finland, Russland og Ukraina hadde stilt opp til Bosch Benchtop Tools Event 2008 i vakre omgivelser på Nordsjælland. Det ble en aktiv dag for gjestene, som fikk gjennomføre praktiske oppgaver under kyndig veiledning av Bosch' verktøyspesialister.

Stor kraft i praktiske øvelser

Arrangementets hovedfokus var rettet mot kombinasjonssagen GTM 12 S, som Bosch nylig har lansert på det skandinaviske markedet. GTM 12 S er en kombinasjon av bordsirkelsag- og kapp-/gjæringssag i én og samme maskin, noe som gjør den attraktiv for en bred gruppe håndverkere.

Til tross for vekten på beskjedne 22 kilo, har maskinen stor kraft og klarer selv de mest krevende arbeidsoppgaver. Journalistene på Nødebo fikk flere praktiske oppgaver som skulle løses, og fikk på denne måten mulighet til å prøve sagens mange bruksmuligheter. Oppgavene stilte spesielt krav til sagens 2-i-1kombinasjon, og dermed ble både bordsirkelsags- og kapp- og gjæringssagsfunksjonene behørig testet.

Presisjon i praksis

Med lanseringen av den innovative laserteknologien som GTM 12 S er utstyrt med, har Bosch produsert en sag som kan skjære med stor presisjon med millimeternøyaktige utskjæringer. Journalistene fikk teste den effektive laserteknologien. I tillegg er sagen utstyrt med et parallellanslag som sikrer optimal snittpresisjon - en funksjon som ble flittig brukt på Nødebo, når journalistene skulle skjære til lister.

Sag med mange muligheter

GTM 12 S Professional klarer et snitt på opp til 48 grader og skråsnitt på 47 grader, noe som gir verktøyet en lang rekke bruksmuligheter. Akkurat denne funksjonen var nødvendig da journalistene skulle lage presise tverrsnitt i listverk. I tillegg til å være fleksibel, sikrer sagens kraftige 1800 watts motor et høyt arbeidstempo, og en skjæredybde på opptil 95 mm i hardt tre.