Mer til samferdsel

Vi slutter oss helt til det felles manifest LO og NHO har kommet med. De ønsker å doble investeringene til samferdselsformål. Etter vårt syn er det helt nødvendig om ikke vei- og jernbanenettet i Norge skal forvitre. Men da kreves det også at vi får politikere som har evne og vilje til å sloss mot overmakten i Finansdepartementet  og ellers - de mektige byråkratene som nå sitter rundt om i alle posisjoner.

 

Det er i realiteten byråkratene som styrer Norge i dag i og med at vi har en tafatt finansminister som høres ut som et byråkratekko og ellers gjennomgående svake politikere. Nå må politikerne ta tilbake makten - ja, de må kjenne ryggraden igjen.

Vi merker oss at velgerne nå vender den rødgrønne regjeringen ryggen. Men en SV-leder som sjef også i Finansdepartementet gjør nå denne regjeringen så mange dumheter at det må gå galt.

Vi har dessverre et vanskelig partisystem. Dette er jo velgernes skyld, men denne situasjonen har også oppstått som følge av betydelig forvirring og uklare signaler fra politikerne i de ulike leirene.

Slik situasjonen er i Norge i dag, tror vi mange saker ville ha fått en god løsning om de byggende krefter i Arbeiderpartiet og Høyre kunne finne frem til et pragmatisk samarbeid. Vi ser at LO og NHO klarer å gå sammen om et felles manifest - og da burde også sentrale deler av Arbeiderpartiet og Høyre klare det samme. Nå har ytterfløyene og småpartiene alt for stor makt. Den makten SV nå utøver er til skade for hele samfunnet - og de representerer altså bare noen få prosenter av det norske folk.

Den store feilen statsminister Jens Stoltenberg har gjort, er at han har leflet for mye nettopp med ytterkreftene i det rødgrønne samarbeidet. Og dette har gjort at byråkratiet har tilranet seg stadig større makt.

Det går nesten ikke en dag uten at vi hører om de mest utrolige forslag til økt beskatning og innstramming. Er det ikke Birkebeiner-arrangementet som skal beskattes, så skal det legges ned forbud mot at idrettslag kan slippe nummerte plastikkender ut i elva. Da kan folk vedde på hvilken and som kommer først i mål. Dette gir inntekter til idrettslaget, det gir moro og lek, men selvsagt kan man bli "spillegal" også av et slikt opplegg.

Byråkrater som kommer med slike idotiske forslag burde vært omplassert. Men forslagene kommer så lenge vi har politikere som ikke har rygg til å si at nok er nok.

Siste:

Regjeringen har snudd i saken om plastikkendene. I følge Kulturminister Giske kan man nå lage så mange veddeløp med plastikkender som man ønsker innenfor visse regler.

Men det er mange andre saker å rydde opp i. Gjøres ikke det er vi redd for at Fremskrittspartiet snart får mer enn 50 prosent på meningsmålingene. Dette får de ikke på grunn av sin egen politikk, men på grunn av at stadig flere blir frustrert over dagens styresett og manglende handlekraft.