Legger seg flat for gamle synder

Lars Peder Brekk innrømmer fra dag en i sin nybakte statsrådsrolle at han tidligere har vært i Riksrevisjonens søkelys for rolleblanding.

 

Høsten 2001 til 2004 var Brekk styreleder i Helse Nord-Trøndelag. Samtidig som han var styreleder ble han leid inn som konsulent til helseforetaket gjennom sitt private firma Innovasjon Rørvik, skriver Aftenposten.
I 2002 mottok Brekk et konsulenthonorar på 198.000 kroner. Året etter fikk han et nytt honorar på 369.000 kroner. I tillegg har han fått utbetalt styrelederhonorar for begge årene på til sammen 260.000 kroner.
Riksrevisjonen så den gang på forholdet og konkluderte: «Dette er en praksis som ikke innbyr til tillit i befolkningen».
- Uheldig sammenblanding av verv, et forhold som kan minske befolkningens tillit til helseforetakene, konkluderte Stortingets kontrollkomité.
På hans første dag som landbruksminister børster mediene støv av saken, men Brekk er forberedt og legger seg flat.
- Jeg gjorde feil i denne saken og har tatt inn over meg kritikken fra både Riksrevisjonen og kontrollkomiteen som har behandlet dette ferdig, sier Brekk.
Saken skal være vurdert både av Statsministerens kontor og Senterpartiet før fredagens utnevnelse. Det regnes med at kritikken ikke er egnet til å svekke tilliten til statsråden.