Lederskifte i Block Berge Bygg

Yngvar Karlsen overtar første august som administrerende direktør i Block Berge Bygg AS.

Karlsen tar over stafettpinnen etter Eyvin M. Olsen som skal bygge opp og lede morselskapet Veidekkes eiendomsutvikling i Region Syd.

Yngvar Karlsen har vært ansatt i Block Berge Bygg i 23 år hvor han de siste 10 årene har hatt ansvar for salg og utvikling av totalentrepriser. Karlsen er 51 år gammel og utdannet ingeniør. Han er bosatt i Sandnes.

- Block Berge Bygg har under Eyvin M. Olsens ledelse utviklet seg til å bli en ledende leverandør av totalentrepriser i Rogaland og en betydelig produsent av betong¬elementer i Norge. Min viktigste oppgave blir å fortsette selskapets videreutvikling sammen med våre dyktige og motiverte medarbeidere, sier Yngvar Karlsen.

Eyvin M. Olsen (60) har vært ansatt i Block Berge Bygg siden 1997 og som øverste leder siden 1999. Selskapet har i denne perioden økt fra 140 ansatte og en omsetning på 300 millioner kroner til 300 ansatte og en omsetning på en milliard kroner i 2007. Olsen blir nå regionsleder i Veidekke Eiendom med ansvar for region syd som strekker seg fra Buskerud til og med Rogaland. I tillegg blir Olsen styremedlem i Block Berge Bygg AS.

- Jeg er stolt over hva vi har fått til i Block Berge. Samtidig gleder jeg meg nå til å ta fatt på nye utfordringer. Vi skal videreføre det gode arbeidet som i dag utføres i Vestfold, Telemark og Buskerud, mens det nok blir mer nybrottsarbeid her i Rogaland og i Agder-fylkene, sier Olsen.

Lederskiftet har vært godt planlagt, og utvelgelsen av ny leder og informasjon til de ansatte ble gitt allerede i januar.

Du kan lese mer om lederskifte og selskapets planer fremover i Byggeindustrien nr. 9 som kommer ut i slutten av juni.