Solidaransvar for byggenæringen

Oslofjordkonferansen starter i dag en kampanje for å oppnå solidaransvar for lønn i byggenæringen. Formålet er å hjelpe utenlandske arbeidere i å nå sine lønnskrav.

Oslofjordkonferansen er et landsomfattende samarbeid av 20 avdelinger i Fellesforbundet som organiserer bygningsarbeidere. De krever en lovgivning om solidaransvar for minstelønn, overtidstillegg og feriepenger for arbeidstakere som er omfattet av allmengjøringsforskrift.

- Solidaransvar for lønn betyr at arbeiderne skal kunne kreve hvem som helst oppover i kontraktskjeden, og om nødvendig byggherren, for ubetalt lønn, overtidsbetaling og feriepenger, uten å gå til rettslige skritt mot arbeidsgiver først, sa Kjell Skjærvø i Oslo Bygningsarbeiderforening under dagens pressekonferanse.

Oslo Bygningsarbeiderforening, som er en pådriver i kampanjen, har oversendt et krav til Byggmester Harald Langemyhr AS på vegne av 38 medlemmer som er eller har vært ansatt i selskapet på til sammen NOK 2.769.614,00. Gjenpart av kravet er sendt til Oslo kommune. Det vil bli beregnet krav på ytterligere 13 medlemmer.