Fabian Stang åpner miljøpark

Norges største gjenvinningsanlegg åpnes av ordfører Fabian Stang og statssekretær Heidi Sørensen.

Torsdag 19. juni kl. 15.00 åpnes Groruddalen Miljøpark i Oslo. Gjenvinningsanlegget er på 28.000 m2 og er det første og største av sitt slag i Norge.

- Miljøparken skal fremstå som en foregangsbedrift på miljøområdet i denne delen av Oslo, sier konsernsjef Anders Nygaard i Veolia Miljø. - Virksomheten på anlegget bidrar til å redusere CO2-utslippene i samfunnet med 175.000 tonn, noe som viser hvor viktig gjenvinning av avfall er for miljøet, fortsetter Nygaard.

Taket på anlegget er dekket av sedummose og fikk den 13. juni "Årets grønne tak pris" av The Scandinavian Green Roof Association.

- Groruddalen Miljøpark håndterer årlig over 200.000 tonn avfall fra Stor-Oslo området, fortsetter Nygaard. - 86 prosent av dette blir gjenvunnet som råstoff til norsk og internasjonal industri. Anlegget vil bli et viktig bidrag for å løse deponiforbudets utfordringer fra 2009, avslutter Nygaard.

Åpningen skjer i Haraldrudveien 31 med Kari Slåttsveen som konferansier. På programmet står også Ole Paus, som for anledningen skal lage en sang om anleggets virksomhet.