Hotellplaner på Alcatraz-øya

Turisttilstrømningen til Alcatraz-øya er blitt så stor at amerikanske myndigheter vurderer å bygge et hotell på øya som i sin tid huset et av verdens mest kjente fengsler.

 

Alt fra kasinoer til et nytt fengsel er blitt foreslått av utbyggere etter at det beryktede fengselet ble stengt i 1963. Et hotell i en gammel bygningen ved siden av den gamle fengselsbygningen virker å være blant de mer realistiske forslagene.

I motsetning til cellene som Al «Scarface» Capone og hans like ble innkvartert i, planlegger National Park Service i USA et finere hotell på øya.
- Folk sier hele tiden at de har lyst til å se mer av øya. Et hotell vil være den ultimate opplevelsen for besøkende, sier Rich Weideman i det føderale direktoratet.

- Det er en ganske selsom opplevelse, sier Weideman om å overnatte på øya når utsikten til San Francisco forsvinner i tjukk tåke, men lydene fra byen fortsatt kan høres godt.

Alcatraz er en av San Franciscos mest populære turistattraksjoner, og om 1,5 millioner mennesker tar båten ut til øya for å kikke på fengselet hvert år.