På tide å reagere

Vi synes sentrale myndigheter er sene til å reagere når det skjer katastrofer ute i distriktene. Her har noen statsråder noe å lære av Kongen som ofte er en av de første som reiser ut på besøk til de landsdeler som blir rammet av naturkatastrofer. Det er nå overmåte viktig at alle tilgjengelige ressurser blir satt inn for å redde liv og verdier i de områder som nå herjes av skogbranner.

 

Nå reiser riktignok Justisministeren og Landbruksministeren til Sørlandet for å se på ødeleggelsene. De burde etter vårt syn ha vært der for lengst - og så burde de har sørget for å skaffe det utstyr som er nødvendig. Det er tilgjengelig utstyr både her i landet og i utlandet som kunne ha vært til uvurderlig hjelp.

Ellers vil vi berømme alle brannmannskapene og alle andre som nå kjemper en fortvilet kamp mot naturkreftene. Slike kraftige skogbranner er noe av det verste som man kan bli rammet av. Vi har sett dramatiske filmer fra bl a California hvor mange tettsteder er jevnet med jorden ved slike katastrofer.

Det som generasjoner har klart å skape av hus og hjem, av hager og andre anlegg kan være ødelagt i løpet av minutter når brannhelvetet kommer. Våre tanker går til dem som rammes.