Justisministeren ber utlandet om brannhjelp

Justisminister Knut Storberget har kontaktet Sverige, Danmark og EU for å høre om de kan bistå i kampen mot skogbrannen i Froland i Aust-Agder.

Justis- og politidepartementet jobber på spreng for å skaffe flykapasitet, menneskelige ressurser og annet utstyr i kampen mot skogbrannen. Fredag morgen ringte ordføreren i Froland, Sigmund Pedersen, til statsminister Jens Stoltenberg for å få mer ressurser til å bekjempe skogbrannen, melder NRK.
- Vi har kontaktet nabolandene og EU for å se om vi kan få bistand, sier Storberget (Ap) til NTB.
Justisministeren og landbruksminister Terje Riis Johansen (Sp) drar til Froland fredag ettermiddag. Fredag formiddag samler regjeringens kriseråd seg for å kartlegge ytterligere behov.
Flere helikoptre settes inn
Ytterligere to helikoptre settes fredag formiddag inn i kampen mot skogbrannen. Til sammen er det da seks helikoptre som prøver å få kontroll i området som er rammet av branner.
Foreløpig er det ikke fare for at flere husstander i området skal tas av flammene.
- Situasjonen er uforandret og vi har ingen planer om ytterligere evakuering, sier brannsjef Jan Kongsvik i Østre Agder.
Det er ikke meldt om personskader, men natt til fredag ble det dramatisk da 27 brannmenn holdt på å bli fanget av flammene, fordi vinden snudde brått.
Skogbrannen herjer videre
En ny brannfront blusset torsdag kveld opp ved Borehei på Øvre Lauvrak i Froland. 15-20 hytter sto i fare for å brenne ned.
Brannen blusset opp i et område som var uten vann, og er derfor helt ute av kontroll. I morgentimene fredag roet situasjonen seg litt.