Mestergruppen videreutvikler Byggassistenten

Mestergruppen AS og Byggdata AS har inngått avtale om kjøp og videreutvikling av kalkyleprogrammet Byggassistenten.

 

 

Mestergruppen har inngått en rammeavtale med Byggdata om videreutvikling av byggassistenten som et enkelt, og nøyaktig kalkyleverktøy med lav lære- og brukerterskel for små og mellomstore byggmesterforretninger.  

Dette blir samtidig som det blir et sterkt verktøy for kjedekontorenes behov for vedlikehold og oppdatering av et stort antall hustyper.

Avtalen vil gjelde for konsernets kjedekontorer, arkitektkontorer og medlemsbedrifter i egne og samarbeidende kjeder dvs. Mesterhuskjeden, Systemhuskjeden, Norgeshuskjeden, Vestlandshuskjeden, Idehuskjeden, Håndsverkshuskjeden, Håndverksmurkjeden og Urbanhuskjeden.

Årsaken til at valget falt på Byggdata og Byggassistenten er bla. lav innlæringsterskel, enkelhet samtidig med nøyaktighet når det behøves samt mulighet for ”spesialsøm” for de samlede behov som finnes blant målgruppene byggmestre, huskjedekontorer og arkitektkontorer.

Det antas at et slikt felles kalkylesystem vil være viktig for distribusjon og oppdatering av prisdatabaser, kvalitet på kalkulasjon, tilbud, kontraktspriser, materiallister, bestillingslister, etterkalkyler etc, samt være et viktig ”lim” mot medlemsbedriftene og samarbeidende kjeder.

 Oppsummering av avtalens viktigste punkter   

 *    Unikus som et datterselskap av Mestergruppen bygges opp som kompetansesentrum for kalkyler i Mestergruppen

·        Unikus blir forhandler av Byggassistenten og skal jobbe med bla. vedlikehold, oppbygging av kalkulasjonsdatabaser, opplæring av medlemsbedrifter og tilpassning av kalkulasjonsbaser til medlemsbedriftene i alle kjedene

.·        Byggassistenten kommer med 2 nye forbedrede versjoner fremover i henhold til kravspesifikasjon fra Mestergruppen. Første nye versjon skal være ferdig innen 15.06. 08. Andre versjon på ny teknisk plattform skal være ferdig innen 01.05.2009.

·        Omprosjektering av alle hustyper i henhold til TEK 2007 vil for bli kalkulert i Byggassistenten i løpet av høsten.

·        Kalkulasjonsprogrammet tenkes etter hvert integrert i prosjekt- og kundeoppfølgingssystemet Cerum som er utviklet av Mesterhuskjeden og Norgeshuskjeden i fellesskap.   

 

Fakta om Mestergruppen

Mestergruppen A/S  har lang tradisjon og virksomhet med utspring i byggmestervirksomhet i Norge. Gruppen arbeider i dag blant annet med kjedekonsepter innenfor husbygging og byggevarehandel.Byggekonsernet Mestergruppen AS, eier bla. Mesterhuskjeden, Systemhuskjeden, byggevarekjeden Byggeriet, arkitektkontorene Unikus og Tegra samt flere andre selskaper innen byggevarehandel og byggevirksomhet. 

Fakta om Byggdata

Byggdata AS er et av Norges ledende firmaer innen utvikling og salg av dataprogrammer for byggebransjen. Firmaet har bred faglig kompetanse innen håndverks-fagene. Dette benyttes aktivt i utviklingen av løsninger, slik at de til enhver tid er tilpasset aktuelle krav i byggebransjen.Byggdata AS kom allerede på markedet i 1984 med programmet Byggassistenten. Dette ble det første norske kalkyleprogrammet som ble godkjent av Microsoft som Windows kompatibelt.