Kjempesmell ved Buholmråsa

Nærmere 25 tonn dynamitt ga et kjempesmell ved Buholmråsa i Osen kommune i Sør Trøndelag på torsdag, melder Kystverket.

 


Kystverket Midt-Norge har som byggherre under arbeide tre store delprosjekt med utdyping av farled og havn i Osen kommune. Dette vil medføre en tryggere seilas forbi det værutsatte området på Folla, der det tidligere har vært mang ulykker.

Prosjektene omfatter:

Utdyping Buholmråsa farled til 12 meter
Utdyping Sandviksberget farled til 11 meter
Utdyping Strand fiskerihavn 8 meter i deler av havnen
Ved Buhområsa er utførende entreprenør er Secora AS, med underentreprenør Sjøentreprenøren AS.

Anleggets kontraktssum er beregnet til cirka 55 millioner kroner. Anleggene vil stå ferdig i midten av august i år, med åpning i uke 35.

Arbeidet startet opp i august 2007, og har pågått stort sett kontinuerlig i hele vinter.

Ved Buholmråsa skal det i korgen. torsdag 12. juni klokken 12.00, sprenges en større salve med fast fjell. Salven, som skal settes for å å fjerne grunna, vil innholde cirka 25 tonn dynamitt som vil sprenges på en gang.

Salven er delt i to for å få spredning på massene, men vil bli detonert samtidig med anslagsvi 10650 kubikkmeter fast fjell som går opp i luften.

Sjøentreprenøren AS har til stede vaktbåter og trafikken vil i tillegg bli varslet via VHF. Alle arbeidene er varslet i EFS - Etterretning for sjøfarende.

Kystverket Midt-Norge, ved Havne- og farvannsavdelingen, har sammen med Kystverkets utbygningsavdeling i Kabelvåg stått for prosjekt og byggeledelse. Myklebust AS i Trondheim er byggteknisk konsulent.