Styrker sin energi-posisjon

Norconsult AS overtar virksomheten i CM Consulting AS og forsterker sin solide posisjon innen energisektoren.

Norconsult AS overtok 1. juni alle aksjene i CM Consulting AS. Selskapet fortsetter sin virksomhet som et heleid datterselskap av Norconsult ut 2008 og vil deretter videreføres som en integrert del av Norconsults energidivisjon.

CM Consulting AS er rådgivningsselskap med spesialkompetanse innen alle typer dammer, luker, kraftverk samt hydrologi. Selskapet har etablert seg som et anerkjent miljø innenfor sine kompetanseområder og innehar alle relevante NVE-godkjenninger.

- Med kjøpet av CM Consulting forsterker vi vårt markedsinngrep og brede kompetansemiljø ytterligere ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor vannkraftområdet. Dette er et område som i dag er preget av stor mangel på høykvalifisert arbeidskraft, sier administrerende direktør John Nyheim i Norconsult.

Daglig leder Einar Ødemark i CM Consulting er fornøyd med å bli en del av Norconsult.

- Vi og Norconsult har samme syn på framtiden. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene veldig bra sammen. Kjøpet vil styrke begge selskaper og vil samtidig være en god plattform for å videreutvikle tjenester og produkter som bidrar til våre kunders verdiskapning, kommenterer han.

Norconsult er et ledende rådgiverselskap i Norden innenfor kraftutbygging og energiforsyning med 75 års erfaring fra Norge og nær 50 års erfaring fra utlandet. Selskapet har gjennom en mannsalder deltatt i nær 80 prosent av den norske vannkraftutbyggingen. Norconsults kompetanse innen energi spenner bredt fra vassdragsteknikk og vannkraft til vindkraft, gasskraft, kullkraft og olje/gass prosesser, samt gassdistribusjon, fjernvarme, bioenergi, store varmepumper, varmesentraler og ENØK.

Norconsult er landets største flerfaglige rådgiver rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering med mer enn 1400 medarbeidere. Omsetningen i 2007 var på ca. 1600 mill. Hovedkontoret ligger i Sandvika. Selskapet har 27 øvrige kontorer i Norge samt 11 faste kontor-etableringer utenlands. Firmaet er i sin helhet eid av de ansatte.