Ny leder for SINTEF NBL

Styret i SINTEF NBL AS har ansatt Atle William Heskestad som ny administrerende direktør i selskapet. Han overtar etter Kjell Schmidt Pedersen som 4. april ble pensjonist.

Heskestad kommer fra en stilling i Jernbaneverkets infrastrukturdivisjon hvor han har vært direktør for sikkerhets- og kvalitetsavdelingen - en enhet på størrelse med Brannlab-en. Han er også divisjonenes sikkerhets- og kvalitetessjef.

Divisjonen består av cirka 2000 personer og har bl.a. ansvar for utbyggings-, forvaltnings- og entreprenørvirksomheten i Jernbaneverket. Atle har hatt medansvar for sikkerhets- og kvalitetsstyring, oppfølging av uønskede hendelser, granskninger og revisjoner, HMS, beredskap, security og ansvars-kompetanseforhold. Han har ledet prosjekter og oppgaver som involverer så vel togselskap som tilsynsmyndigheter og Samferdselsdepartementet, deltatt i den europeiske interesseorganisasjonen for infrastrukturforvaltere og vært utnevnt som europeisk jernbanesikkerhetsekspert i EUs jernbanebyrå.

Heskestad studerte ved NTH og ble siv. ing. i 1988. Atle William Heskestad er opprinnelig fra Jæren. Han er 41 år gammel, gift, har tre barn og bor i Trondheim.

Det var4. april Kjell Schmidt Pedersen gikk av med pensjon etter 25 år som administrerende direktør ved SINTEF NBL. Han har satt vesentlig preg på utviklingen ved NBL i de årene han han har vært leder og hans innsats er høyt verdsatt. Kjell Schmidt Pedersen vil fremdeles være aktiv innen fagfeltet brann, og fra 1. mai ble han være engasjert som spesialrådgiver både hos Petrell og Norsk Brannvernforening.