Haga leide ut stabburet fra 2002

Statsråd Åslaug Haga innrømmer at hun hadde hatt leieboer i stabburet i tre år før hun første gang søkte kommunen om lov til å leie det ut.

Stabburet ble første gang leid ut i 2002, mens søknaden om bruksendring kom først 30. september 2005, tre uker etter stortingsvalget hvor det ble klart at Haga skulle inn i regjeringen, skriver Dagbladet.
Haga sier til avisen at de leide ut stabburet i 2002, og at dette var en feil som nå er klarlagt med Ås kommune, der Haga bor.

- Ukjent for kommunen
Dette stemmer imidlertid ikke, ifølge kommunen.
- Dette er helt ukjent for oss. Vi kjenner ikke til at ekteparet har leid ut helt tilbake i 2002. Det setter disse tre årene i et helt annet lys, sier Arnt Øybekk, etatssjef for teknikk og miljø i Ås kommune.
Han var med på oppklaringsmøtet med Haga og bekrefter at statsråden ikke informerte om utleiehistorikken der.
I en e-post datert 30. september 2005 skriver Hagas ektemann Bård Hopland at Stabburet står tomt og at de derfor søker om å få bruksendring slik at det kan leies ut. Denne søknaden ble avslått av kommunen.

- Heksejakt
Fylkesledere i Senterpartiet tror ikke at all omtalen av Åslaug Hagas brygge og stabbur de siste dagene har skadet partiet. Aftenposten har snakket med 16 av partiets fylkesledere, og ingen av dem mener at Haga bør trekke seg som statsråd.

- Jeg opplever at mediene driver en heksejakt og en graving i privatlivet hennes. Det er ingen grunn til at hun skal trekke seg fra noe som helst, sier Laila Tryde, som er leder i Buskerud Sp.

- Disse sakene har ikke skadet Sp. Jeg vil neste si tvert imot. Det hele har karakter av personforfølgelse, og sånt slår veldig fort tilbake, sier fylkesleder i Troms, Ivar B. Prestbakmo.