Fv. 251 Henda-Langøya åpner 13. juni

Fredag 13. juni 2008 kl 1200 blir fylkesveg 251 mellom Henda og Langøya offisielt åpnet av fylkesordfører Olav Bratland.

Statens vegvesen og Averøy kommune ønsker velkommen til stor vegfest på ytre Averøy, melder vegvesen.no.

Med bygginga av den 2 km lange strekninga mellom Henda og Langøya er en smal og svingete del av fylkesveg 251 erstattet med en 6,5 meter bred, godt framkommelig og trafikksikker veg.

Hendvegen er en av de viktigste fylkesvegene i Møre og Romsdal sett ut fra næringslivets behov for transport. Det er flere bedrifter i området som er store innen sjømatproduksjon. Dette fører til forholdsvis stor trafikk av vogntog på strekningen. Total biltrafikk på fylkesveg 251 har et årsgjennomsnitt på ca 1 150 biler per døgn.

Nyvegen har en bredde på 6,5 meter. Det er i tillegg bygd 200 meter gang- og sykkelveg og et kort parti med fortau ved Langøybrua.

Det er tatt ut vel 30 000 kubikkmeter myr og sprengt ut knappe 50 000 kubikkmeter fast fjell.

Byggetida for prosjektet er ca 10 måneder, og det er kostnadsregnet til ca 20 mill kroner.

Det er entreprenørfirmaet D. Stormyr AS som utført arbeidet, bortsett fra asfaltarbeidene som er utført av Kolo Veidekke AS. Statens vegvesen er byggherre for prosjektet, og har stått for planarbeid og grunnerverv. Byggeledelse er innleid fra Hammerø & Storvik Prosjekt AS. Det er utført arkeologiske registreringer og utgravinger før bygging av vegen tok til.