Varmer opp med FredagsBirken

Jentene i Team Bolig tok utfordringen og benytter FredagsBirken som en del av forberedelsene til neste skisesong.

Jentene sammen med representanter i støtteapparatet får topp oppfølging ved at de inngår i opplegget til Birken-sponsorene Maxit Leca, Norcem og Byggeindustrien.

Teamet er i kommende sesong redusert med en person til fem jenter. Ellen Sandbakken, Jorunn Øye samt kusinene Solfrid og Merethe Braathen fortsetter, mens Ingunn Weltzin er nykommer. Hun er også orienteringsløper og var nylig med i EM i Latvia hvor kollega Anne Margrethe Hausken gjorde furore.

For kommende skisesong blir det nytt opplegg for TeamBolig. Trude Dybendahl Hartz skal ikke lenger trene teamet. Dag Kaas overtar som rådgiver og konsulent. Han står blant annet bak Astrid Jacobsen og hennes suksess.

Adm. direktør hos Boligprodusentene og langrenns-ildsjelen Per Jæger opplyser til Byggeindustrien at det i tillegg er inngått et bedre samarbeid mellom skiklubbene og de ulike teamene i Oslo.

- Det er her snakk om fellestreninger, samlinger og støtteapparat på viktige renn, og Dag Kaas skal være leder for dette arbeidet, opplyser Jæger.

- Ambisjonene til Team Bolig er fortsatt å klare å levere løpere til landslag samt å oppnå sterke resultater i Skandinavisk cup, fremholder Jæger.

Første del av målsettingen klarte man imidlertid ikke å få til i forrige sesong, men gode resultater kan man vise til.

Størst var nok bragden til Solfrid Braathen som vant Tour de Ski China. Hun ble nå først i juni invitert tilbake til China sammen med Hilde Gjermundshaug Pedersen. Her oppnådde Solfrid en hederlig 4. og 5. plass, mens Hilde GP tok en seier.

Jorunn Øye gjorde også en sterk innsats under NM hvor hun fikk førsteplass sammenlagt for tidene i alle øvelsene.

Ellen Sandbakken ble sammenlagt nr. 6 i Skandinavisk cup med en tredjeplass i et klassisk sprintrenn i Finland som beste resultat. Jorunn ble sammenlagt nr. 11, mens Merethe og Solfrid plasserte seg lengre bak i køen på henholdsvis 28. og 39. plass.

I Norgescup'en ble Ellen nr. 3, Jorunn nr. 10, Merethe nr. 16, men Solfrid fulgte på plassen bak ved å bli nr. 17.

Bak Team Bolig står Nordan, Leca, Systemhus, Glava og Byggeindustrien.