Frykter langtidsvirkningene av Vest Tank-ulykken

Én person er blitt alvorlig syk, tre andre alvorlige tilfeller er under oppseiling. Nå kommer langtidsvirkningene etter Vest Tank-ulykken, skriver bt.no.

- Det mest alvorlige utslaget vi har sett så langt er en person som er rammet av en form for trøtthetssyndrom. Han er løsemiddelskadet etter kontakt med kjemikalier fra Vest Tank-eksplosjonen og orker ingenting, sier kommunelege i Gulen, Tommy Norman til BT.

'Tommy Norman har flere eksempler på friske, sterke mennesker som fungerte utmerket før eksplosjonen i Sløvåg, som nå er sterkt plaget. - Det er folk som stadig må tidligere hjem fra jobb, fordi de ikke orker mer. Det er folk som får hele helgen ødelagt hvis de tar seg én eneste pils fredag kveld.

Det siste året har han registrert 250 personer med ulike former for plager etter eksplosjonen. 150 av dem har han fortsatt kontroll over, men hvor mange som egentlig er rammet, vet han ikke. Bare de siste dagene har det kommet inn 13 nye tilfeller som Norman ikke har vært i kontakt med tidligere.

Nå frykter kommunelegen for langtidsvirkningene.

- Vi ser noen av de samme mekanismene som vi har sett etter giardiainfeksjonene. Vi snakker om relativt unge mennesker som alltid har stått i arbeid, sier kommunelegen.