Bohus Østlandet

Bohus Østlandet

Bohus Østlandet

Sted: Fjeldbo, Sørum kommune
Prosjekttype: Nybygg
Totalkostnad: Ca. 66 millioner kroner
Areal: 8500 kvm
Byggherre: Bohus Østlandet /Fjeldbo Tomteselskap
Oppdragsleder: Rambøll Norge
Arkitekt: Arkitektene Astrup og Hellern AS
Totalentreprenør: ØIE AS
Rådgivere: RIB: Hjellnes Consult - VA: Øvre Romerike prosjektering - Stålteknikk: Siv.ing. Knut Finseth

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Romerike Elektro - Rørlegger: A. Halvorsen & Sønn - Sprinkling: Brannsikkerhet Total - Ventilasjon: Gunnar Karlsen - Maskinentreprenør: Johan Rognerud - Stål og fasade: Åkrene Mek. Verksted - Rør: ÅF Consult - Leddheisporter: Crawford - Tak: Nortekk - Himlinger: Modulvegger Oslo - Glass- og aluminium: Alu Glass Produksjon - Dør: Sentrum Bygg - Flis: Murmester Rolf Holm - Gulv: Sletvold Håndverk - Låsesystemer: Ingeborg Lås og Beslag - Maler: Malermester Eckholm - Forskaling og betong: Østlandske Byggpartner - Gulv-støp: Fron Betong - Gulvsparkling: Euro Gulv - Vareheis: Translift Europa

Entreprenøren Øie bygger sentrallager for Bohus Østlandet. Det blir det nye lagringsstedet for 11 Bohusbutikker på Østlandet.

Øie entreprenør er godt kjent i nabolaget til sitt nyeste byggeprosjekt. De har nemlig bygget logistikkbygget rett over veien. Sharif's dekksenter ved Skedsmokorset er også Øie's verk, og det samme er LDB-bygget i samme område. Ved siden av Bohuslageret har entreprenøren planer om en nærbutikk og et kontorbygg.

- Vi flyttet for å få større lagringsplass. Før hadde vi 3500 kvadratmeter lagringsplass, nå har vi 8500 kvadratmeter og plass til 3100 paller, sier driftsleder ved Bohus Østlandet Stian Fusdahl.

Ettersom møbelkjeden har fått større lagringsplass vil Bohus begynne med utkjøring til kundene fra det nye lageret.

Perfekt beliggenhet
Lageret vil ikke bli et utsalgssted, men et lagringssted for 11 Bohusbutikker på Østlandet.

- Som et logistikklagerhus er beliggenheten perfekt. Fjeldbo Næringspark i Sørum, hvor lageret ligger, er rett ved E6, midt mellom Oslo og Gardermoen og med nok av plass å boltre seg på. Totalt er lageret på hele 8500 kvadratmeter, kan byggeleder Ola Holter i Øie fortelle.

Bygget er et nybygg. Tomten har Bohus kjøpt av Øie. Bohus har ikke flyttet lageret langt. Rett over gaten ligger den gamle lagerbygningen til Bohus.

Nybygg
- Byggherre for prosjektet er Fjeldbo tomteselskap som er Bohus sitt eget tomteselskap. Bohus har kjøpt tomten av Øie, forteller Holter.

Lagerbygningen er et nybygg.

- Vi har brukt arkitekten Astrup og Hellern. Det er en arkitekt vi er godt kjent med og som er flinke når det gjelder næringsbygg, sier Holter.
Byggestart var august 2007 og bygget ble ferdigstilt i mai 2008.

- Øie har utført grunnarbeider, fundamentering, stålarbeide og etasjeskillere, sier Holter.

Bygget er fundamentert på fast leire med et stål bæresystem med 400 mm HD som etasjeskille. Ytterveggene består av kassettvegger med horisontale sinusplater. Det er 150 millimeter isolasjon i vegger. Lageret har 25 utvendige porter og 20 lastehus. Innerveggene er delvis plassbygd i stål og gips, samt innvendig sandwichvegg mellom kontor og legerdel. Yttertak består av selvbærende korrugerte stålplater.

Godt samarbeid
- Vi har et godt samarbeid med byggherre. Bohus Østlandet er et typisk næringsbygg som ikke har bydd på altfor store utfordringer. Vi har vært heldig med god logistikk og har hatt stor plass og jobbe på.

- Har dere hatt noen problemer med å få tak i varer?
- Da vi startet å bygge var det mangel på takisolasjon. Det var derfor var det første vi bestilte da det ble klart at vi skulle bygge Bohus Østlandet, kan Holter fortelle.

Utendørsarbeide
Bygget ble ferdig til 1. mai.

- Bygget ble tatt i bruk 1. mai, men vi holder fortsatt på med noe utendørsarbeid. Det er en del ting vi ikke før gjort før nærmere sommeren når det gjelder planting, sier byggelederen.
Kontraktssummen er på 66 millioner.

- Det ligger vi under, sier Øye.

Entreprenøren har planer om mer bygging på Fjeldbo.

- Vi har hatt flere jobber i Berger/Fjeldbo-området. Det er vi som har bygget logistikkbygget ved siden av Bohus Østlandet, og vi har planer om enda et nytt næringsbygg i området så fort vi får byggetillatelse av kommunen, sier Øye.

Tekst og foto: Kristine Hirsti


Flere prosjekter