Barbarisk glede på oljesterk børsåpning

En oljepris som plutselig fyker i været sendte hovedindeksen på Oslo Børs rett opp fredag morgen. Et barbarisk internettspill førte også til jubelutvikling for Norges eneste spillprodusent.

Etter flere labre dager der fallende oljepris sørget for å sende verdien av aksjene på Oslo Børs ned, hoppet pila rett opp etter åpning på ukas siste dag.
Hovedindeksen lå en halvtime etter åpning på 497,2 poeng, en oppgang på solide 2,3 prosent fra dagen før.

Økte oljepriser er nok hovedårsaken, men spillselskapet Funcom markerte seg med en oppgang på 6,84 prosent og plasserer seg helt i teten på formiddagens vinnerliste. Markedet reagerer dermed positivt på spillprodusentens melding fredag morgen om at 1 million eksemplarer av gigantsatsingen Age of Conan er sendt ut. Mandag opplyste selskapet at spillet hadde nådd 500.000 brukere.
Men Funcom-aksjens omsetning kan ikke sammenligne seg med de store tungvekterne. StatoilHydro dundrer fram 3,22 prosent i 9.30-tiden med en omsetning på en halv milliard kroner. Også kunstgjødselprodusenten Yara åpner solid og stiger med 3,41 prosent. Solenergiselskapet REC stiger 4 prosent. Også Hydro (+3,22) og Seadrill (+3,0) sender hovedindeksen til værs.

Den positive utviklingen er ikke enestående i Oslo, men Oslo Børs var fredag formiddag best i hele Europa.