Trekanten på Vik

Trekanten på Vik

Trekanten på Vik

Sted: Vik i Hole kommune
Prosjekttype: Nybygg
Kontraktssum eks mva: 95 millioner kroner
Areal: 4.500 kvm leiligheter + 1.800 kvm p-kjeller
Byggherre: Tronrud Eiendom
Totalentreprenør: Tronrud Bygg
Arkitekt: SG Arkitekter
Rådgivende ing. bygg: Frydenlund og Høyer
Konsulenter: RIE - Olaf Helge Ask, RIV - Oras, RIVent - Oras Klima, Prosjektering energianlegg - Geoenergi
Underentreprenører og leverandører:
Grunn- og utomhusarbeider - Senneseth Anlegg, Fundamentering - Brødrene Myhre, Stålkonstruksjoner - Næsset Mek. Verksted, Elektro - Olaf Helge Ask, Rørlegger - Oras, Ventilasjon - Oras Klima, Fasadepuss - Murmester Torgersbråten, Murarbeider - Brentebråten & Henriksen, Malerarbeider - A. Lynnebakken & Sønn, Blikkenslager - og ventilasjonsarbeider - Edvind Hansen & Søn, Rekkverk - Midthaug Hedmark/Oppland, Kjøkken, bad og garderober - Norema Jevnaker, Vinduer - Nordan, Dører - Swedoor, Listverk - Norgestre, Parkett - ABS Parkettgruppen Norge, Peiser - Peisselskabet, Balkonger - Moelven massivtre, Limtrekonstruksjoner tak - Sørlaminering, Betongelementer - Spenncon, Innv. vegger og vindusmontasje - Hadeland Stål og Gipsmontasje, Porter - Norport, Lås og beslag - Brann & Låsservice, Byggevarer - Montér Hønefoss, Heis - Kone, Membran - Ringerike Tak og Membran, Bodvegger - Rosings Industrier, Brannsikring - Thermax, Leverandør energianlegg - Geoenergi, Drift/vedlikehold energianlegg - Ringeriks-Kraft

Det er mange som ønsker seg et roligere liv langt borte fra storbyens kav og mas, men som likevel ønske å beholde jobben i byen. Tronrud Bygg har etablert denne muligheten med Trekanten på Vik.

Vik ligger i Hole kommune i Buskerud. Du når Oslo på 45 minutter mens Sandvika ligger kun halvtimen unna. Her kan du virkelig finne roen. Du har Tyrifjorden like nedenfor boenhetene og alle viktige fasiliteter like i nærheten.

Flott konsept
Dessuten får du muligheten til å bo i flotte og meget moderne leiligheter. Prosjekter er fordelt på tre blokker i fire etasjer. I underetasjen er det en stor parkeringskjeller med heis opp til leilighetsbyggene.
Arkitekten SG Arkitektur har gitt bebyggelsen midt i Vik sentrum en meget flott og funksjonell utforming. De tre blokkene glir naturlig inn i nærmiljøet, og den store balkongen er med på å gi byggene et flott utrykk.

- Til sammen rommer de tre blokkene 56 leiligheter. De varierer fra 70 til 120 kvadratmeter størrelse, forteller prosjektleder Paal Engebretsen i Tronrud Bygg. Kontrakten til Tronrud Bygg har vært på 95 millioner kroner eks mva.

Han kan se tilbake på et meget godt gjennomført prosjekt. Byggherre har væt Tronrud Eiendom og Tronrud Bygg hatt gjennomført prosjektet i en totalentreprise.

Elementbygg
Byggene består av en stor parkeringskjeller utført i plasstøpt betong og fire etasjer med leiligheter. I etasjene over parkeringskjelleren er det benyttet en løsning basert på stål og betongelementer. Elementene er levert av Spenncon på Hønefoss. I den øverste etasjen er det benyttet tradisjonelle trehus-løsninger, med skråtak.

- Vi har valgt en noe utradisjonell løsning til balkongene. Vi ville benytte massivtre i produksjonen av balkongene. Da står vi mye friere i utformingen. Dessuten kan fasadejobben fullføres helt ut før balkongene hektes på, og det er en stor fordel. Balkongene, som er levert av Moelven, blir hektet på helt i sluttføringen av byggene, legger Engebretsen til.

Ferdig i februar
Under omvisningen på prosjektet fikk vi inntrykk av at dette er moderne og romslige leiligheter. Mange har utsikt over Steinsfjorden og Nordmarka. Leilighetene var innflyttningsklare februar, og nå på våren er også alle utenomhus-arbeider sluttført. Utbyggene har lagt stor prestisje i at Trekanten skal se bra ut, og det gjør virkelig prosjektet.

- Jeg må si at det har vært et veldig bra prosjekt å lede. Det ble overlevert i henhold til tid og pris, og beboerne trives i leilighetene. Et av de beste prosjektene jeg har vært med på, sier Engebretsen.

Nyskapende oppvarming
Til oppvarmingen av byggene har utbygger gått inn i et spennende samarbeid med Ringeriks-Kraft med å utbytte grunnvarme.

Grunnvarme (også kalt geovarme og jordvarme) er energi lagret i fjellet og grunnvannet under oss. Energien i grunnen kommer opprinnelig fra solvarme og er avhengig av dybde fra spalting av radioaktive elementer i berggrunnen.
Jordvarme er gratis og tilgjengelig omgivelsesenergi som kan utnyttes i kombinasjon med en varmepumpe. Ettersom det er en lokal og utslippsfri energikilde, er den svært miljøvennlig. Et jordvarmeanlegg krever noe strøm til å drive varmepumpa, men langt mindre enn ved direkte elektrisk oppvarming. Den vanligste måten å utnytte jordvarme eller grunnvarme er ved boring av brønner i fjell (energibrønner). Det legges da en kollektorslange ned i borehullet. I slangen sirkulerer en frostvæskeblanding som henter energi fra grunnen.

En energiløsning basert på geoenergi er miljøriktig, og sikrer energieffektiv tilgang til både varme og kjøling. Over året fungerer brønnene som energilager eller batterier. De kan lades i sommerhalvåret når bygget har overskuddsvarme (kjølebehov), for deretter å tappes i fyringssesongen.

Ringeriks-Kraft Produksjon eier, drifter og vedlikeholder energisentralen og leverer varmt vann til oppvarming og tapping til hver enkelt leilighet. Disse anleggene har lang levetid, og er fremtidsrettet energiløsning.

Tekst: Arve Brekkhus - Foto: Trond Joelson


Flere prosjekter