DnB NOR til Bjørvika

Oslo S Utvikling AS har inngått avtale med DnB NOR for leie av nytt hovedkontor i Bjørvika.

- For Bjørvika er det en milepæl at DnB NOR-konsernet ønsker å samle sin virksomhet i et nytt hovedkontor i denne bydelen som er under utvikling, sier adm. direktør Paul E. Lødøen i Oslo S Utvikling AS (OSU).

Leieavtalen med OSU innebærer at DnB NOR skal disponere cirka 80 000 kvm kontorarealer fordelt på flere bygg. Byggene får variert utforming, arealer og høyder. Utbyggingen vil foregå trinnvis. For første byggtrinn forventes byggestart i begynnelsen av 2009, med overlevering første kvartal 2012.

Lødøen er meget tilfreds med at Norges største finanskonsern har valgt å etablere sitt hovedkontor i Bjørvika, ved det største kommunikasjonsknutepunkt i landet.

- DnB NOR har en allsidig virksomhet som vil passe godt inn i bybildet i fremtidens Bjørvika. Den nye bydelen får en fin blanding av nærings- og forretningsvirksomhet, kulturinstitusjoner og boliger. Denne etableringen vil ytterligere styrke Bjørvika som en fremtidig pulserende bydel. Det vil bli et allsidig tilbud både til de som skal bo og arbeide der og til befolkningen generelt, sier han.

Lødøen poengterer at DnB NORs begrunnelse for valget understreker nettopp dette.

- Finanskonsernet ønsker å være med på utviklingen av en helt ny og innovativ bydel, som når den er ferdig utbygd, vil ha et mangfold av aktiviteter og liv døgnet rundt. Vi ser allerede at Operaen tiltrekker seg et stort publikum til bydelen. Dette indikerer at Bjørvika vil bli preget av et yrende liv med tilbud som dekker et bredt spekter av ønsker og behov", sier han.

OSU har fortsatt cirka 70 000 kvm næringsarealer tilgjengelig i "Barcode"-området etter at leiekontrakten med DnB NOR er inngått. Dessuten skal OSU bygge rundt 600 boliger i det samme området. Ut over dette skal OSU også utvikle betydelige bolig- og næringsarealer i øvrige deler av Bjørvika.

- Vi er i dialog med flere aktuelle interessenter som også ønsker å etablere seg i Bjørvika, sier Lødøen.