Fortsatt nedgang på Oslo Børs

En liten svikt i den høye oljeprisen sammen med nye varsler om europeisk renteøkning ga torsdag en ny nedgang på Oslo Børs.

Hovedindeksen sank med 0,5 prosent til 485,9 poeng. Det er en beskjeden nedgang sammenlignet med det kraftige fallet dagen før.

Den sammenhengende oppgangstrenden som preget Oslo Børs fra første dag etter påske til 22. mai er nå brutt. De to siste ukene er verdiene av aksjene sunket med 7 prosent og hovedindeksen fra 522,9 til 485,9 poeng.

Så langt er de siste dagenes nedtur forklart med en nødvendig korrigering etter en vekst fra 391 poeng til 522 poeng i løpet av ni uker, men flere forhold kan tyde på at investorer over hele Europa nå ser en reell trussel for økt inflasjon.
Den europeiske sentralbanken ECB hevet ikke renten torsdag, men varslet at hele eurosonen vil trenge en tilstramming i juli. En slik holdning kan bidra til at børsene flater ut og faller.

Omsetningen sluttet torsdag i underkant av 12 milliarder kroner.
Noen timer etter åpningen i New York torsdag ettermiddag norsk tid viste imidlertid alle indekser en pluss. Hvis de amerikanske markedene holder denne tendensen gjennom dagen vil det igjen slå positivt inn i de europeiske markedene fredag.