Vrak bilen din

Alle er ikke klar over at man kan få tilbake halve årsavgiften hvis man leverer bilen sin til vraking før 30.06 hvert år. Dette er en ordning som har eksistert i mange år.

Biloppsamlerne merker en økt pågang av levering av vrakbiler i denne perioden. Det er noen få som har blitt oppmerksom på denne ordningen, men det kunne sikkert ha vært mange flere . Ønsker man tilbakebetalt halve årsavgiften, må bilen fysisk være levert inn til en offentlig godkjent biloppsamlingsplass innen utgangen av Juni. Så sender man inn vrakmeldingsskjemaet til Tollvesenet med en kort liten søknad om å få tilbakebetalt halve årsavgiften.

- Dette er en veldig fin ordning for miljøet. Bilvrakordningen har to perioder det leveres fryktelig mange vrak, før årsavgiftsforfall i mars, og nå i juni, men for miljøets skyld skulle vi ønske det ble vraket mange flere biler totalt sett, sier Thomas London hos Brødrene London AS, som representerer 80 % av alle biloppsamlere i Norge.

- Det er enkelt å vrake bilen sin i dag. Finn først din nærmeste biloppsamlingsplass, kontakt dem og få enten bilen din hentet, eller lever bilen direkte til plassen. På www.bilretur.org finner man en landsdekkene oversikt over biloppsamlingsplasser, forteller London.