Hull i veien kan ha forårsaket dødsulykke

Et hull i veien kan ha forårsaket ulykken der en motorsyklist mistet livet på Gjerdrumveien på Romerike onsdag.

Motorsyklisten kom over i feil kjørefelt og traff en lastebil. Mannen på motorsykkelen døde på stedet. En av politiets teorier er at et hull i veien kan ha forårsaket ulykken.

- Det er for tidlig å konkludere, men veldig mye tyder på at det er dette hullet som har gjort at motorsyklisten kom ut av balanse og over i feil kjørefelt, sier politiførstebetjent Morten Torshaug ved Nannestad og Gjerdrum politistasjon til NTB.

Det var et hull på tre meter som sto igjen etter gravearbeider på veistrekningen. Hullet var tettet med grus, men ikke asfaltert.

- Det var uheldig. Det er spor som tyder på at han har kjørt i hullet før han dessverre traff lastebilen, sier Torshaug.
Politiførstebetjenten kan fortelle at hullet har blitt asfaltert i løpet av torsdagen.

Ordføreren reagerer
Gjerdrums ordfører, Hanne Bakke von Clemm, sier til Romerikes Blad at kommunen flere ganger har henvendt seg til Statens vegvesen for å få bedret veien der ulykken skjedde.

- Hvis de dårlige forholdene er grunnen til at en person døde, ser jeg meget alvorlig på dette, sier ordføreren.
Hun sier også at naboene flere ganger har kommet med bekymringsmeldinger om veien, som også er svært bratt og svingete.
- Det var bare et tidsspørsmål før det skjedde en så alvorlig ulykke, Hanne Bakke von Clemm.

Fikk henvendelser like før
Statens vegvesen bekrefter at de har fått flere henvendelser om veistrekningen, senest få timer før ulykken onsdag ettermiddag.
- Dette er en forferdelig tragedie som har gått sterkt inn på oss alle. Vi har kjent til at det blant annet er et hull der som er blitt verre den siste tiden. Men om det var årsak til ulykken, er altfor tidlig å si noe om, sier seksjonsleder Elin Ødegård.