Montér på plass i Trysil

Optimera Norge har inngått avtale om å overta driften i Byggsenteret AS, som i mange år har drevet byggevarehuset Maxbo Trysil.

Den formelle overtakelsen vil finne sted 5. juni. Byggevarehuset skal så snart som mulig omprofileres til Montér, som er Optimera Norges egen byggevarekjede.

Selger er Byggsenteret AS som er 100 prosent eid av Tepas Personal AS i Trysil. Byggsenteret AS vil beholde eiendommen og leie ut til Optimera. Samtlige medarbeidere ansettes i Optimera AS.

- Montér Trysil vil inngå i Optimera Innlandet, og vil være en fin tilvekst i denne regionen. I tillegg vil det nye Montér byggvarehuset gi Optimera økt konkurransekraft både mot proff- og privatmarkedet i Trysil, og dagens Optimera Proff kunder vil få muligheten til å supplere lokalt i dette området, sier konserndirektør i Optimera, Bent Einar Nygren.

Byggsenteret AS er en velrenommert bedrift med åtte ansatte. Salget fordeler seg 50/50 mellom proff og forbruker, og omsetningen i 2007 var på snaut 20 millioner. Byggevarehuset opererer relativt likt Montér i markedet, og vil derfor naturlig bli en del av Montér kjedens apparat i Norge.

Oppkjøpet er en del av den strategien Optimera Norge har for vekst i utvalgte regioner, og vil ytterlige forsterke den veksten konsernet har hatt de siste to årene.