Trolig nye runder om sykehotell

Det blir trolig nye runder i Stortinget om sykehotellet ved Radiumhospitalet i Oslo.

Saken er overtatt av kontroll- og konstitusjonskomiteen, som sent tirsdag kveld fikk svar på elleve spørsmål fra helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap). Flere av spørsmålene dreier om avsatte direktør Åge Danielsens rolle i vedtaket om å bygge sykehotell.

- Svarene virker for tynne. Det er nok behov for flere spørsmål, sier komitéleder Lodve Solholm (Frp) til NTB.

Høyres talsmann Per-Kristian Foss sier at komiteen vil bestemme hva som skal skje videre i saken på sitt møte førstkommende tirsdag.

- Ikke kjent med avtale
I svarbrevet skriver Brustad blant annet at det ikke finnes dokumentasjon eller andre opplysninger om at det daværende styret ved Rikshospitalet ble gjort kjent med avtalen mellom Danielsen og entreprenørselskapet Peab om bygging.
I brevet heter det også at ingen i det nye eller gamle styret har gitt noen form for klarsignal eller støtte til Åga Danielsen for å inngå avtale med Peab eller andre vedrørende sykehotellet.

Danielsen ble oppsagt fordi styret fant det kritikkverdig at han iverksatte forberedelser til bygging av sykehotell uten at godkjenning og finansiering var på plass.

Ikke i saksdokumentene
På spørsmål om alle styremedlemmene var kjent med at det skulle behandles en personellsak på styremøtet der Danielsen ble avskjediget, viser statsråden til et notat fra styret.

Her konkluderes det med at det ikke er nødvendig eller hensiktsmessig at spørsmål om administrerende direktørs håndtering av saker og eventuelt tillit eller mistillit til administrerende direktør drøftes i saksdokumenter på forhånd. Det heter også at styret var beslutningsdyktig selv om ett av styremedlemmene forlot møtet før behandlingen av Danielsens håndtering av sykehotellsaken.