2009 blir passivhusåret

Mens Skanska Bolig er klare til å bygge passivhus og store boligbyggere som Mesterhus, Nordbohus og Block Watne har utviklingsprosjekter på gang, ligger det an til at 2009 blir det store året for lansering av passivhus i Norge.

* Nordbohus har satt i gang utvikling av passivhus som skal tilbys kunder i den nye huskatalogen som skal slippes i første kvartal 2009.

* Block Watne utvikler passivhus i samarbeid med sitt søsterselskap Myrersjöhus med mål om å kunne tilby utvalgte typehus som passivhus neste år.

* Skanska Bolig har utviklet pasasivhus-teknologi på nordisk basis og er klar til å bygge, men har for øyeblikket ingen passivhusprosjekter startklare.

* Blink Hus har studert passivhus i Europa, har testet ut solfangere og har et helt nytt isolasjonsprodukt i kikkerten.

* Selvaag Bolig tester ut et helt nytt isolasjonsprodukt i kombinasjon med ny teknisk løsning som gjør at energiforbruket kan nærme seg passivhusnivå.

* Byggmann velger nå å konsentrere seg om å følge opp de nye energikravene som følge av ny teknisk forskrift. (TEK07).

Dette er svarene Byggeindustrien har fått etter å ha kontaktet store boligbyggere for å få en kommentar på egne ambisjoner på redusert energiforbruk etter at markedslederen Mesterhus, som meldt i forrige nummer av Byggeindustrien, har gått ut og satset på at de vil tilby kunder passivhus som tilvalgsmulighet.

Les mer i Byggeindustrien nr 9 som kommer ut torsdag.