Unnskyld, for Terra-saken

Haugesund kommune tapte stort på Terra-saken. - Unnskyld, skriver ordføreren i et informasjonsblad som skal deles ut til alle husstandene i kommunen.

Informasjonsbladet Haugesunderen har en spesiell vårversjon i år. Halve bladet er viet Terra-saken. Forsiden er preget av et bilde av ordfører Petter Steen jr. og et håndskrevet brev fra ham.

«Kjære haugesunder! Terra-saken har rammet oss alle i Haugesund hardt. På vegne av bystyret vil jeg som byens ordfører si unnskyld for det som har skjedd», skriver ordføreren.

- Uansett hva som har skjedd, er det bystyret som sitter med ansvaret. Selv om vi vedtok en unnskyldning i bystyret i februar, syntes vi at dette måtte fram, sier Steen til NRK.

Unnskyld, unnskyld, unnskyld
På annen og tredje side står alle partienes gruppeledere fram på et bilde, som publiseres med en skriftlig unnskyldning fra hver og en.

"I Haugesund bystyre ble de i februar 2004 gjort et vedtak som i verste fall kan resultere i et tap for kommunen på 130-millioner kroner... Vi er oppriktig lei oss for vedtaket, usikkerheten og uroen dette har avstedkommet, og vi ber derfor om unnskyldning på vegne av hele det politiske miljøet i Haugesund, står det i brevet som er signert av gruppelederne.

Under overskrifter som «Unnskyld!», «-Vi har lært», «-Et jordskjelv», «Dette skjedde» og «Hvordan kunne det skje?» prøver kommunen å gi Ola Haugesunder et oversiktlig innblikk i saken.

- Ingen Terra-kommune
I saken «Nekter å være en Terra-kommune» går også kommunen hardt inn for å bli kvitt stempelet om økonomisk rot.

«Haugesund skal ikke huskes som en Terra-kommune. Haugesund skal være en by å være stolt av. Og det skal vises», skrives det i artikkelen, som også kommer med flere punkter som skal hjelpe Haugesund å bli kvitt stempelet.

En skjerping av kommunens finansreglement, revidering av delegeringsreglementet og gjennomgang av kommunens etiske regelverk er noe av det som skal gjøres.

Haugesunderen har også spurt et titall innbyggere om hva de følte da saken kom ut, og hvilke konsekvenser de tror saken får for innbyggerne.
- Idioter!, var det første jeg tenkte, er ett av svarene.