Kontrakter på 258,8 millioner

Mandag signerte regionvegsjef Berit Brendskag Lied to funksjonskontrakter for Sør-Trøndelag. Mesta fikk kontrakt for Gauldal/Oppdal og Kolo Veidekke for Røros.

Samlet verdi på femårskontraktene er 258,8 millioner kroner.

I Sør-Trøndelag distrikt er det to kontraktsområder som har vært ute på anbud i 2008. For begge er kontraktsperioden er 5 år (2008-2013) med oppstart 01.09.2008, melder vegvesen.no.

Mesta tar over kontraktsområdet 1604 Gauldal/Oppdal fra Kolo Veidekke. Denne kontrakten har en verdi på 179,9 millioner kroner. Kontrakten dekker vegstrekninger i Melhus, Midtre Gauldal, Rennebu og Oppdal kommuner - omlag 715,1 km veg totalt.

Kolo Veidekke har fått kontraktsområde 1605 Røros, et område de også har i dag. Denne kontrakten har en verdi på 78,9 millioner kroner. Kontrakten gjelder vegstrekninger i Tydal, Røros, Holtålen og Midtre Gauldal kommuner - omlag 370 km veg totalt.

Gjennom disse såkalte funksjonskontraktene har Statens vegvesen gitt entreprenørene følgende oppdrag (hentet fra kontraktene):

* Drift og vedlikehold av stamveger, øvrige riksveger, fylkesveger og gang- og sykkelveger langs riksveger med tilhørende sidearealer, utstyr og installasjoner.

* Oppdraget omfatter i hovedsak rutinemessige driftsoppgaver og mindre vedlikeholdsoppgaver på vegnettet. Oppdraget omfatter også inspeksjon og registrering, planlegging av virksomheten, rapportering til byggherren, informasjon til publikum og håndtering av andre.