Alstom Norge oppgraderer vannkraftverk

Alstom Vannkraft skal modernisere to vannkraftverk i Kvinnherad.

- Vannkraft har et stort potensial som vår viktigste fornybare energikilde, sier Øyvind Linnebo, prosjektleder i Alstom Vannkraft.

Alstom skal levere nytt kontroll- og apparatanlegg på Mauranger og Jukla kraftverk i Kvinnherad kommune. Mauranger kraftverk består av to aggregat, hvert på 145 MVA. Alstom skal skifte ut kontrollanlegget for hele stasjonen og store deler av apparatanlegget samt et 300 kV-koblingsanlegg. Ved Jukla pumpekraftverk skal det monteres nytt kontrollanlegg for alle anleggsenheter samt rehabilitering av andre utvalgte komponenter.

Enormt potensial
- Vannkraftepoken er langt fra over. Energibehovet vokser fra dag til dag, og investeringsbehovet vil øke i samme takt. Det mange ikke vet, er at det fortsatt er et stort uforløst potensial for økt kraftproduksjon i norske vannkraftverk. Alstoms målsetting er å få mer kraft ut av hver vanndråpe, sier Linnebo.

Alstom Vannkraft leverer produksjonsutstyr og -systemer til nye og eksisterende vannkraftverk i Norge, og har levert 60 prosent av alle apparat- og kontrollanlegg og 80 prosent av alle generatorer som er installert i norske kraftverk. Alstom rehabiliterer, oppgraderer og vedlikeholder generatorer og turbiner ved over 400 vannkraftverk i Norge. Gjennom fornyelse og oppgraderinger blir anleggene enda mer effektive og strømproduksjonen øker.

- Vi ser frem til å starte arbeidet på Mauranger kraftverk og Jukla pumpekraftverk. Vi regner med å ferdigstille arbeidet i henholdsvis 2009 og 2010, avslutter Linnebo.

Kontraktene har en samlet verdi på 55 mill.kr.