Langemyhr og politiet enige om retur til Norge

Byggmester Harald Langemyhr gjorde søndag en avtale med politiet om et nytt tidspunkt for når han skal melde seg for politiet i Oslo.

 

Årsaken til at Langemyhr uteble søndag var kort og godt at avtalen om å komme til Oslo søndag kveld etter hvert lekket ut til alle medier, sier advokat John Gulbrandsen til NTB.

Han viser til at Langemyhr er en person som inntil for noen måneder siden var helt ukjent for mediene. Nå er han plutselig blitt en slags mediekjendis som blir møtt av kameraer og mikrofoner.

- Langemyhr er siktet i en økonomisak. Han har ikke noe ønske om at et enormt presseoppbud skal følge ham som om det er en forbryter på rømmen og ikke en familiemann på ferie det dreier seg om, sier Gulbrandsen.

Medienes interesse for Langemyhr var søndag så stor at et nettsted meldte at han var pågrepet på vei inn i ankomsthallen på Gardermoen. Det viste seg å være livvaktene til prinsesse Märtha Louise som forårsaket den forvekslingen. Men fortsatt ventet mange tålmodig på byggmesteren som nå skal i omfattende avhør hos politiet og som ventelig vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av neste uke, siktet for grovt bedrageri mot Oslo kommune.
Tre av hans ansatte ble fredag varetektsfengslet.