Følger ikke opp lovnad om sykehussatsing

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lovte i fjor at det skulle bli nytt sykehus i Molde og ny barneavdeling på Ålesund sjukehus. Men pengene ender opp i Trondheim i stedet.

 

Styret i Helse Midt-Norge vedtok torsdag et langtidsbudsjett uten økonomisk dekning, skriver Nationen.

- Først må vi gjøre ferdig det vi har startet på i Trondheim. Vi vil imidlertid fortsette å utrede bygging både i Molde og Ålesund, sier styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge.
Han sier det er uaktuelt å investere i andre sykehus før St. Olavs hospital i Trondheim står ferdig i 2013.

- Det er ikke én eneste krone i overskridelse på St. Olavs, men byggingen tar alle investeringsmidler i Helse Midt-Norge, sier styrelederen.
Han sier det ikke vil være mulig å investere i andre sykehus før det ligger økte bevilgninger på bordet.

Molde-ordfører Jan Petter Hammerø (H) mener styret i Helse Midt-Norge har mye av skylden for at Molde og Ålesund nedprioriteres.

- Styret burde gjentatt kravet om enda større effektivisering på St. Olavs. I tillegg burde de presse på regjeringen for å få dekket mer av skjevfordelingen mellom helseforetakene, sier Hammerø.

Det regjeringsoppnevnte Magnussen-utvalget foreslår å ta penger fra Helse Sør-Øst og fordele dem til de andre regionene. Ifølge utvalget har Helse Midt-Norge fått 324 millioner kroner for lite i bevilgninger.
Helse- og omsorgsdepartementet var ikke tilgjengelig for kommentar overfor Nationen.