Klart for Fornebu Senter

Kommunestyret i Bærum kommune har vedtatt reguleringsplanen for Fornebu Senter.

Områdesenteret blir på ca 24.000 kvadratmeter. Neste steg i prosessen er å utarbeide bebyggelsesplanen. Scandinavian Property Development (SPDE) forventer tidligst å kunne igangsette byggingen av senteret sommeren 2009 med ferdigstillelse sommeren 2011.

- Dette er en milepæl i SPDEs arbeid med å utvikle Fornebu. Senteret vil bli Fornebus hjerte og skal bl.a inneholde en stor dagligvarehandel, en rekke butikker, restauranter og kafeer. Senteret skal etter planen også inneholde ulike kulturelle tilbud, sier adm. dir. Stein Haugbro i SPDE.

Bærum kommune forutsetter at 50 % av boligene i fase 1 av Fornebu-utbyggingen, dvs 2.500 boliger, er igangsatt eller ferdigstilt før brukstillatelse gis. Dette er i tråd med SPDEs utbyggingsplan.

SPDE utsetter beslutningen om byggestart av andre byggetrinn i Rolfsbukta til slutten av august. Årsaken er at SPDE ønsker å kvalitetssikre prosjektets kostnader og fremdriftsplaner. SPDE vil hente inn entreprisetilbud for utbyggingen innen begynnelsen av juli.

Byggetrinnet består av ca 136 leiligheter. I første bygg er 20 av 38 leiligheter solgt. Disse kjøperne kan nå formelt heve kjøpet i og med at vedtak om byggestart ikke er fattet før 1. juli. SPDE tror likevel at en kort utsettelse av byggestart for å kvalitetssikre prosjektets kostnader og fremdriftsplaner vil bli opplevd som positivt.

Rolfsbukta I, som omfatter 161 leiligheter ble ferdigstilt tidligere i år og er nå innflyttet.