Billigere Hardangerbru

Nye prisbergninger viser at Hardangerbrua blir billigere, skriver bt.no.

Samferdselsdepartementet skal ifølge bt.no offentliggjøre de nye prisbergningene til neste uke.

Det er konsulentfirmaet Metier som har beregnet at styringsrammen for prosjektet ligger på 1904 millioner kroner. Det er 146 millioner kroner under Vegdirektoratets tall fra i fjor.

Ikke unaturlig stiller direktoratet seg undrende til Metiers priskonklusjoner. Både den generelle prisveksten innen bygg og anlegg og det faktum at prosjektet i fjor opplevde at anbudskonkurransen om tilførselsveiene havnet 40 prosent over vegvesenets kostnadsoverslag, er indikasjoner på at Hardangerbrua neppe blir billigere å bygge.

Av den grunn finner direktoratet «det lite logisk å foreta en reduksjon (i kostnadsrammen) slik Metier foreslår», heter det i et brev unntatt offentlighet som gikk fra direktoratet til Samferdselsdepartementet i forrige uke, skriver bt.no.

- Gitt at BTs opplysninger er riktige, trenger vi ikke gå til Stortinget. Men det avgjørende er likevel anbudsprisen vi oppnår til høsten. Om man legger til grunn den ene eller andre prisen i dag, har mindre betydning. Når vi kjenner den reelle prisen vet vi om rammene sprenges, og da vet vi og om vi må gå til staten for å få mer penger, sier styreleder i Hardangerbrua AS, Einar Lutro til Bergens Tidendes nettsider.