NorDan-nei til alle beilerne

NorDan har endret eierstruktur for å sikre at vindus-konsernet forblir i Rasmussen-familiens eie.

Dette betyr klar melding til alle beilerne: NorDan er ikke til salgs!

Det er en eierendring som skjedde i fjor høst som skal sikre at NorDan skal være 100 prosent familie-eid også i fremtiden. Samtidig sluttføres generasjonsskiftet fra 2. til 3. generasjon som er fetterne Tore, Tom og Johannes Rasmussen. De representerer hver sin familiegren og har alle ledende stillinger i selskapet.

Dette har skjedd ved at eierselskapet Johs Rasmussen as er solgt til det nyetablerte selskapet NorDan Gruppen as. Her har de tre Rasmussen-fetterne økt sin eierandel med 10 prosent hver slik at Nordan nå eies 70 prosent av Johs Rasmussen samt av Tore, Tom og Johannes Rasmusen med 10 prosent hver. I praksis betyr dette at 3. generasjon nå kontrollerer 92 prosent av aksjene i Nordan.

- Resultatet av dette er en omfordeling blant aksjonærene der de mest aktive og ledende får aksjer, mens de andre får penger. Hvordan fordelingen skal gjennomføres, er ikke besluttet i generalsforsamling ennå, sier adm. direktør Tore Rasmussen til Dagens Næringsliv.

Gevinsten på salget er 400 millioner kroner som er bokført som finansinntekter i regnskapet til Johs Rasmussen.

NorDan-konsernet opplevde en omsetningsøkning i fjor på 18 prosent til vel 1,6 milliarder kroner. Driftsresultatet økte med vel seks prosent til 85,2 millioner, men det ble et fall i resultatet før skatt på tre prosent til 74,3 millioner kroner.

Resultatnedgangen forklarer Tore Rasmussen med flere lån og økte renter etter oppkjøp i Storbritannia og Polen i fjor som var delvis lånefinansiert.

- Vi forventer i år en markedsnedgang i volum på 8-10 prosent. Men med prisøkning og økte markedsandeler tror vi at vi skal klare samme omsetning som i fjor, sier Tore Rasmussen til DN.