Byggekostnads-programmet møter kommunalministeren

Tirsdag 3. juni møter ledelsen i Byggekostnadsprogrammet kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa for å rapportere resultater og stake ut veien videre.

Fakta om byggekostnadsprogrammet

Byggekostnadsprogrammet er et femårig samarbeid mellom staten og byggenæringens organisasjoner. Programmets formål er å redusere veksten i byggekostnadene og øke produktiviteten i næringen.

Målgrupper er både byggenæring og forbrukere. Programmet er en samfinansiering mellom det offentlige og private. Staten bidrar med 16 millioner kroner til programmet i 2005 og i 2006. Midlene videretildeles av Byggekostnadsprogrammet til ulike typer prosjekter som bidrar til å nå målene.

Programmet ble formelt etablert i 2005. Programmet ledes av et styre og en programleder er ansatt på heltid. BNL er vertskap for Byggekostnadsprogrammets sekretariat.

Byggekostnadsprogrammet er på vei inn i siste del av programmet. Flere prosjekter er i avslutningsfasen og skal rapportere resultatene for Kommunal- og regionaldepartementet.

På møtet med statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og departementet, deltar Byggekostnadsprosjektets programleder Egil Skavang, adm.direktør Sverre A. Larssen som i denne sammenheng representerer BAE-rådet, programstyrets leder Petter Eiken og nestleder Bente Haukland Næss.

- Byggekostnadsprogrammet er på vei inn i avslutningsfasen og vi skal rapportere resultatene så langt. Prosjektene omfatter blant annet fokus på byggefeil, nytt etterutdanningssystem for håndverkerne og kundetilfredshet, sier Egil Skavang.

Programmet besøkte i begynnelsen av mai Constructing Excellence i London som er Englands videreføring av deres "byggekostnadsprogram".

- Dette ga verdifulle innspill til arbeid med videreføring også i Norge, understreker Skavang.