Positive reaksjoner på museumsforslag

Det kommer positive reaksjoner fra Stortinget til forslaget om å flytte flere store museer og Deichmanske bibliotek i Oslo.

Fremskrittspartiet, som ofte er svært skeptiske til kulturminister Trond Giskes (Ap) disposisjoner, inntar en avventende holdning, men avviser ikke forslagene.

- Vi har merket oss forslagene. Det kan se ut som Giske vil ha bygd noen monumenter over seg selv, men det kan også være at det er gode ideer. Vi vil ikke ta stilling til forslagene før vi får sett nærmere på dem, sier partiets kulturpolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen, til NTB.

Høyres kulturpolitiske talsmann, Olemic Thommessen, sier til NTB at forslagene virker som et godt grep, men understreker at det er viktig at prosjektet ikke blir så dyrt at det vil gå på bekostning av kulturbygg andre steder i landet.
- Det virker som et godt grep å flytte Munch-museet og Stenersenmuseet til Bjørvika. Dette vil styrke tilgjengeligheten og trolig øke antallet besøkende. Det vil også være med på å gjøre Bjørvika og Gamle Oslo til en spennende bydel. Slik sett er det et flott grep, sier Thommessen.

Han er heller ikke avvisende til å flytte Nasjonalmuseet til Vestbanetomta, men peker på at det er noen spørsmål det ennå ikke er gitt svar på.

- Kostnadsrammen er ikke avklart. Det er heller ikke hva man skal gjøre med de gamle store bygningene som blir forlatt. Disse bygningenes skjebne er en del av regnestykket, sier Olemic Thommessen.