Liten fare for siloeksplosjon i Trondheim

Brannvesen og ansatte ved Felleskjøpet på Ila i Trondheim holder på å tømme en silo etter varmgang. Det er liten fare for eksplosjon, ifølge politiet.

Politiet fikk inn melding om hendelsen klokka 12.21 onsdag.

Tidligere på dagen ble 30-40 ansatte i en radius på flere hundre meter og en gruppe skolebarn evakuert etter varmgang i siloen hos Felleskjøpet. Siloen inneholdt 25 tonn pellets til dyrefôr.

- Årsaken til at det ble bestemt at vi skulle evakuere er at det er observert røyk og glødende masse i bunnen av siloen, forteller fabrikksjef Geir Haltbrekken til adressa.no.

Ifølge politiet er det liten sjanse for eksplosjon, og de ansatte ved fabrikken og brannvesenet er i gang med å tømme siloen.

- Vi vurderer selvsagt situasjonen fortløpende, men slik det ser ut nå er det ingen fare for at siloen skal eksplodere. Flere naboer har ringt inn til oss og uttrykt bekymring, men det er altså ingen fare på gang, sier operasjonsleder Tor Maurseth i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Det skal ikke ha vært åpne flammer, og ingen stor brannfare, men varmgang som resulterer i brann eller eksplosjon er en kjent fare ved bruk av store siloer, ifølge fabrikksjefen ved Felleskjøpet.