Fischer får storordre

Fischer, som er spesialist på avanserte innfestningsløsninger har fått tilslag på å levere innfestningene til Malmö Citytunneln til en verdi av fem millioner svenske kroner.

Innfestningene er relativt dyre og er spesielt utviklet for å klare dynamiske belastninger.

På grunn av den kraftige trykkbølgen som oppstår når togene kjører igjennom tunnelen kreves spesielle løsninger for å klare belastningene. Totalt skal Fischer levere ca 40 000 enheter som skal brukes til å feste kabelstiger, konsoller, skilt og lignende i tunnelene.

- Med de aktuelle boltene kan man være sikker på at forankringen virkelig sitter tross kraftig påvirkning fra togene. Dessuten innebærer det også en enorm kostnadsbesparelse på lengre sikt i og med at reparasjons og vedlikeholdskostnadene blir langt lavere. En innfestning som ikke klarer den dynamiske belastningen vil løsne før eller senere, sier Jim Hedkrok, vd for fischer Sverige.

De aktuelle boltene kan benyttes ved alle typer dynamisk belastning. Eksempelvis når maskiner med bevegelse skal forankres i betonggulv. Enkelt beskrevet handler det om å bore opp et hull, fylle med forankringsmørtel og deretter montere en spesialutviklet ankerbolt med høy korrosjonsbeskyttelse.

- Det at Malmö Citytunneln Group har valgt fischer som leverandør er naturligvis stort for fischer. Dette da fischer sammenlignet med konkurrenter kan tilby en svært god sammensetning av løsninger, leveringer og pris sier Jim Hedkrok, vd for Fischer Sverige.