Smarthuskonseptet Elko Living System

Smarthuskonseptet Elko Living System, som ble lansert i april i år, har komplette løsninger for trådløse og trådbundne styringssystemer.

Løsningen er primært rettet mot nybygg, men kan også brukes til rehabilitering.

- Vår løsning utkonkurrerer andre systemer hva funksjonalitet, pris og utførelse angår, mener teamleder Steinar Hvile og produktsjef kommunikasjon Knut Gundersen.

Elko Living System retter seg mot hele byggemarkedet. Systemet håndterer temperaturregulering i hvert rom, slår av lys når rommene ikke er i bruk og skrur på lys når nattemørket senker seg. Systemet sørger også for at kaffetrakteren ikke blir stående på når beboerne går på jobb, og gir tilgang til TV, musikk og data over hele huset.

- Systemet baserer seg på sensorer og brytere montert i boligen. Med disse kan lyset heves og senkes til arbeid og hygge, eller for å spare strøm. Det kan også simulere tilstedeværelse, slik at huset virker bebodd for mulige inntrengere. Er huseier ute og reiser kan systemet styres over internett, sier Hvile og Gundersen.

Systemet ble lansert i alle nordiske land 1. april i år.

- Tilbakemeldingene har så langt vært meget positive. Fremtidige beregninger tyder på at Elko Living System vil stå for 10 prosent av vår totale omsetning i løpet av tre år. Vi har primært fokus på Norden, men løsningen er også lansert i Frankrike og Belgia. Flere av våre pilotkunder fremhever systemets enkle oppbygging, stjernestruktur og oversiktlighet, påpeker Hvile og Gundersen.

Forberedelsene til lanseringen av Elko Living System startet i september 2007. Det skal ikke lengre være et luksusprodukt kun for rike forbrukere, men en totalløsning til hele boligmarkedet.

- Vi har jobbet natt og dag for å komme i mål, og vi klarte det med god margin, sier Hvile.