OBOS til Bergen

OBOS etablerer seg nå i Bergen. Nylig kjøpte boligbyggelaget ut boligdelen i Krohnstadparken bolig- og næringspark sammen med Brødrene Ulveseth.

OBOS


OBOS er Norges største og første boligbyggelag og er eiet av sine cirka 220 000 medlemmer. Siden starten i 1929 har OBOS bygget over 80 000 boliger i Oslo-området. OBOS har som et strategisk å mål å etablere seg i de fem største byene i Norge. Engasjementet i Bergen er et ledd i arbeidet med å nå disse målene.

OBOS har i mange år vært engasjert i næringseiendom i Bergen, og eier blant annet Kjøttbaseren og Rica Travel Hotel opprinnelig bygd av Brødrene Ulveseth.

Brødrene Ulveseth
Brødrene Ulveseth AS ble etablert i 1932 og er et velkjent entreprenør- og murmesterfirma i Bergensregionen med 98 ansatte.

Bedriften driver blant annet med oppføring, ombygging og rehabilitering av alle typer bygg og anlegg, også i totalentreprise. Virksomheten spenner over mur- og betongarbeid, elementproduksjon og eiendomsforvaltning.

Her planlegges det inntil 400 nye boliger.

- OBOS har som mål å være en aktiv aktør på boligmarkedet i de største byene i landet. Vi har allerede kommet langt med flere store prosjekter både Trondheim og Stavanger, og nå står altså Bergen for tur, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS.

OBOS Nye Hjem og Brødrene Ulveseth har kjøpt 50 prosent hver av boligdelen i Krohnstadparken fra Bara Eiendommer AS, som selv beholder næringsområdet mot Fjøsangerveien.

Viktig med lokal kunnskap
- For oss er det viktig å samarbeide med en lokal partner, som kjenner Bergen godt. Brødrene Ulveseth er en kjent lokal aktør, med godt rykte. Dette vil styrke vår etablering i Bergen, sier Pettersen.

Atle Ulveseth, eier og daglig leder i Brødrene Ulveseth, synes det skal bli interessant å samarbeide med Norges største boligbyggelag.

- Det skal bli kjekt å dele erfaringer, og knytte nye kontakter. Dette er et spennende prosjekt som ligger veldig sentralt, både i forhold til Haukeland sykehus og det planlagte nybygget til Høgskolen i Bergen, sier Ulveseth som ikke utelukker flere felles prosjekter i fremtiden.

Like ved bybanen
Den nyinnkjøpte tomten i Krohnstadparken har en størrelse på 11 300 kvadratmeter. Her skal det bygges inntil 400 leiligheter av variert størrelse langs Bjørnsonsgate fra Edvard Griegs vei og sørover.

Prosjektet vil ligge langs den nye bybanen, som skal være ryggraden i Bergens fremtidige kollektive transportsystem. I følge planene skal denne banen være ferdig i 2010.

- Vi kommer til å starte rivearbeidet allerede i neste år, og håper at de første boligene er ferdigstilte omtrent samtidlig som banen, cirka 2010 - 2011, forteller Pettersen.

OBOS har allerede cirka 1 000 medlemmer i Bergen og dersom alt går etter planen vil altså disse og andre i løpet av noen år kunne kjøpe en OBOS-leilighet i sitt eget nærområde.