Kleppa vil hjelpe bostedsløse

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) øker boligtilskuddet for å hjelpe utsatte grupper inn på boligmarkedet.

 

Boligtilskudd til prosjekter for særlig vanskeligstilte økes nå fra 20 til 40 prosent.
Ordningen er særlig rettet mot personer som kommer ut av fengsel eller som har avsluttet behandlingsopplegg for rusmisbruk. Flyktninger er en annen aktuell gruppe.

- Bo-oppfølging vil være et nødvendig krav. Det vil si at det ikke bare er snakk om enkeltpersoner som trenger en bolig, men personer som har behov for et visst hjelpeapparat i tillegg, sier Kleppa til NTB.

Fengsler og behandlingsinstitusjoner har allerede etablert samarbeid med Husbanken for å hjelpe vanskeligstilte å skaffe seg bolig. Man kan få tilskudd til utleiebolig, til etablering av egen bolig eller tilpasning av egen bolig.
Regjeringen varslet i revidert nasjonalbudsjett at den vil ha økt satsing for å bekjempe bostedsløshet. Kleppa håper økningen i boligtilskuddet vil gi kommunene større handlingsrom til å etablere flere boliger til bostedsløse og andre vanskeligstilte.

Ifølge Kleppa har antall bostedsløse sunket i de største byene, men stiger samtidig i enkelte andre kommuner.

- Vi gjør dette for å stimulere flere kommuner til å gjøre en ekstrainnsats overfor bostedsløse, sier kommunalministeren. Hun vil presentere ordningen på Kommunale boligadministrasjoners landsrådskonferanse tirsdag.