Enighet etter 46 timers overtid

Akademikerne og YS-K kom lørdag kveld til enighet med Oslo kommune i lønnsforhandlingene etter 46 timer med overtidsmekling.

Samtidig som Unio tok sine medlemmer ut i streik kunne riksmeklingsmannen puste lettet ut over at Akademikerne og YS-K aksepterte forslaget til løsning.
YS-K, som representerer Bibliotekarforbundet, Det norske maskinistforbund, Delta, Parat og Norsk Skolelederforbund var fornøyde med løsningen. Enigheten gir de kommuneansatte et tillegg på 13.100 kroner for lønnstrinn 1-44 og et tillegg på 3,4 prosent fra og med lønnstrinn 45.

- Det var helt i tråd med lønnsprofilen i vårt krav med et generelt tillegg som er en kombinasjon av krone- og prosenttillegg sier Sveinung Berger, forhandlingsleder for YS-K Oslo.

Akademikerne var ikke like fornøyde, men godtok likevel tilbudet som gir et generelt lønnstillegg på 3,4 prosent.

- Dette lønnsoppgjøret løser ikke de grunnleggende rekrutteringsutfordringene i Oslo kommune. Vi finner likevel å kunne anbefale meglingsmannens skisse til løsning. Våre medlemmer samlet sett får en lønnsøkning på om lag 30.000 kroner, sier forhandlingsleder Karsten Kragh Langfeldt i Akademikerne Oslo kommune.