Norconsult holder koken

Norges største rådgiverselskap Norconsult vokste 35 prosent i fjor og oppnådde en driftsmargin på 10 prosent.

 

Omsetningen nådde vel 1,6 milliarder, mens driftsresultatet ble på 161 millioner kroner.

- Vi er godt fornøyd med disse resultatene og det er med tilfredshet vi konstaterer at den sterke veksten ikke har svekket selskapets inntjeningsevne og soliditet. Vi opplever fortsatt sterk etterspørsel etter vår kompetanse innen alle våre strategiske markedssegmenter både her hjemme og internasjonalt, kommenterer Norconsult-sjef John Nyheim.

Konsernet har over 1400 ansatte fordelt på 26 kontorer i Norge og 11 kontorer internasjonalt. Utenlandsomsetningen utgjorde 20 prosent av totalomsetningen.

 Norconsult har tatt mål av seg å være en ledende nordisk leverandør av kunnskapsbaserte tjenester og samtidig være en fremtredende aktør internasjonalt innenfor utvalgte markeder. Overtakelsen av virksomheten i GF Konsult AB i Gøteborg i 2007 representerer et viktig steg i arbeidet med å utvikle Norconsult til en betydelig nordisk rådgiveraktør.

Gjennom organisk vekst, etablering av ny virksomhet og oppkjøp har Norconsult i 2007 målbevisst utvidet sitt tjenestespekter og sin kapasitet ytterligere, både ved hovedkontoret og ved øvrige kontorer. I fjor overtok Norconsult virksomheten i Elvita AS, FM Professional AS og Raugstad AS.

- Vår vekst er forankret i vårt ønske om kompetansebygging, både i bredde og dybde, for enda bedre å kunne bidra til våre kunders verdiskapning, kommenterer Nyheim.

- Norconsult-konsernet har fortsatt vekstambisjoner. Vekst er nødvendig for å opprettholde vår posisjon som landets største og ledende rådgivermiljø, og en nødvendighet for et selskap som skal betjene et konkurranseutsatt marked i stadig utvikling, avslutter Nyheim.