Ny OFU-kontrakt

Jotne EPM Technology har fått innvilget sin søknad, og vil inngå OFU-kontrakt med Innovasjon Norge for produktet TILDA. I denne søknaden er Statsbygg den offentlige kunden med behov for produktet TILDA.

OFU står for offentlige forsknings- og utviklingskontrakter. For Statsbygg betyr dette at vi kan gjennomføre våre utviklingsplaner med BIM sammen med et ledende norsk firma, og med betydelig offentlig FoU-støtte fra Innovasjon Norge. På denne måten er vi også med og oppfyller statens målsettinger om å bruke statlige innkjøp til nyskaping og innovasjon, skriver Statsbygg på sine nettsider.

TILDA er en modellserver og står for TILgang til DAta. Navnet illustrerer i så måte hva Statsbygg skal benytte dette produktet til - nemlig å samle og tilgjengeliggjøre data og informasjon om bygningsmassen vår, og er i så måte en viktig brikke ikke bare for morgendagens IKT-systemer, men også for alle interne og eksterne som jobber med bygningsinformasjon i vår portefølje. Dette er en viktig del av utviklingen av en ny IKT-plattform for forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) i Statsbygg.

Tidligere har BIM-prosjektet og Nosyko fått tilsagn om en OFU-kontrakt for utvikling av "krav-BIM verktøy" som bygger på den eksisterende romfunksjonsdatabasen dRofus.

Jotne EPM Technology ble etablert i 1994 som et selvstendig programvarehus for å kommersialisere Jotne gruppens strategi om integrasjon av design og produksjonsprosesser ved bruk av informasjonsteknologi.

Utviklingsprosjektet skal løpe frem til utgangen av 2010. Innovasjon Norge gir en kontantstøtte tilsvarende 35 prosent av leverandørens egeninnsats. I tillegg til en betydelig egeninnsats, legger også Statsbygg en grunnfinansiering på 20 prosent i utviklingsprosjektet.

Les mer om OFU-kontrakter på Innovasjon Norges nettsider